torsdag 23 oktober 2014

Dag 2 23:e oktober




En dag fylld med shopping.
Idag var det väldigt lugnt i trafiken i Delhi, man kunde nästan inte tro att vi var i Indien. Alla var lediga och hemma för de stora festligheterna, Diwali.
Hela dagen har vi fått "Happy Diwali" hälsningar från alla vi mött.

Vår chaufför som vi har under vår vistelse i Delhi visade sig vara samma man som körde runt på oss till Agra och i Rajastan då vi var här för 4 år sedan, märkligt men kul. Det är en mycket vänlig sik som är ganska tystlåten och inte så jättebra på engelska.

Vi shoppade loss på Connaught Place och Central Cottage Industries Emporium.
Skjortor, klänning, smycken, sjalar, mobilskal, skor, träningsbyxor mm. blev dagens fångst.
I en affär handlade vi så mycket så att vi fick en "complimentary" ryggsäck.
På slutet av shoppingturen orkade jag inte stå emot de söta tiggande små barnen längre utan stack till en liten kille på ca 3 år en hundrarupiesedel. Detta medföljde att vi raskt hade ett helt gäng tiggare runt oss.





 




Vi är de enda i hela Delhi som har en barnvagn, det verkar inte existera vagnar här. Indierna måste tycka att vi är vansinnigt lata som inte bär vårt barn överallt.
Lunchen idag blev Mc Donalds; här finns enbart kycklingburgare och veggieburgare så inte det sortiment vi är vana med.

Runt Connaught Place smälldes det av raketer och andra fyrverkerier redan på dagen, jag flög högt varje gång men ingen annan runt omkring verkade ens reagera. Säkerhetsavstånd var såklart inget någon tänkte på.

Sen slappade resten av gänget på hotellrummet medan jag testade mina nya träningsbyxor på Hyatts gym. Gymmet var jättebra utrustat och toppfräscht.



På kvällen åt vi en grym meny på hotellets restaurang "China Kitchen"; Ronnie tyckte det var ett av de bästa mål mat han någonsin ätit och jag håller nog med. Det var fantastiskt.



Nu lyssnar och tittar vi på alla fyrverkerier som pryder himlen och gör hela Delhi rökfyllt (mer än vanligt). Det ska bli skönt med lite sömn nu inför morgondagens äventyr.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar